Moterų atostogų lagaminai. Netelpa!!!

Kažkada seniai, kai daug skraidžiau, buvau išmokus kosminiu greičiu susidėti drabužius ir reikalingus daiktus kelių dienų komandiruotei. Ačiū dievui, dirbau gan demokratiškoje kompanijoje, kur nebuvo jokio griežto dress code, kai panelės vadybininkės varinėja ant kojas sukinėjančių aukštakulnių ir atrodo kaip alavinių kareivukų armija. Atostogos, ypač savaitei, yra visai kitas reikalas. Pirmiausia – su kuo važiuoji ir ko važiuoji, paskui dar svarbu, kur.

Jei važiuoji su savo gyvenimo palydovu ir/ar vaikais – tas pats, kaip vasara namie. Jei važiuoji sušilti ant jūros kranto, išsimiegoti, paskaityti knygas viešbučio rezervate, iš kurio vaikai, jei jų turi – nepabėgs, – lengva susidėti lagaminą. Jei važiuoji su draugėmis deginti pamėlusių kojų ir ošti klubuose, vienas pasirinkimas, jei su tomis pačiomis –  į jogos stovyklą – kitas pasirinkimas. Jei važiuoji ne viena, tada priklausai kompanijai ir neturi labai išsiskirti iš jos. Jei važiuoji su mama-pensininke, tada pati sprendi, ką vaidinti –  gerą dukrą ar pasiutusią anūkę.

15109438600_97290016cc_z

Moterys ir kelionėje nori atrodyti taip gerai, lyg jos turėtų atsitempusios visą savo spintą, iš kurios renkasi drabužius pagal nuotaiką. Bet visada sugrįžus tas pats – buvo per daug nereikalingų drabužių ir vargiai tilpo nauji pirkiniai. Kraunu savo lagaminą, darau tas pačias klaidas, taisau jas iškart ir galvoje dėliojasi  keli patarimai, kurie galbūt padės. Arba ne. Labai norėčiau pamatyt, koks Agnės Jagelavičiūtės lagaminas savaitgaliui, savaitei ir dviems. Būtų  iš ko pasimokyt.

TEORIJOS

Yra kapsulės teorija, kuri nerealiai praktiška, bet tinka labai organizuotoms ir savo spintą  pagal taisykles formuojančioms personoms. 9 drabužiai sukuria 40 derinių, nerealu, ar ne?  Dar viena teorija sako, kad tinkami kelionių drabužiai neturi nieko bendra su spintos turiniu:  tavo emocinės krizės, spontaniški polėkiai,  gydomieji apsipirkimai, kurie  drabužių pavidalu užima nemenką spintos dalį,  visai netinkami kelionei, mat dauguma daiktų yra  labiau emociškai-estetinės, nei praktinės paskirties. Nieko sau, moters paskirtis estetinė irgi. Turi būti gražu. Yra įvairiausių nemokamų ir šiek tiek arba daug  kainuojančių asistentų (nuo telefono programėlės iki tikro stilisto),  kurie padeda susikraut daiktus ir pasirinkti drabužius kelionei. Aš nei specialistė, nei ką, bet prieš išvažiuodama atostogų rašau “į temą“.

15 neprofesonalių PATARIMŲ – tiesioginė  transliacija kraunant lagaminą

  1. Kad kitą kartą būtų lengviau,  po bet kurios kelionės iškrausčius lagaminą reikia drabužius suversti į dvi krūvas. Tuos, kuriuos dėvėjai ir kurių ne. Galima nufotograftuot, arba net susirašyt kitam kartui tuos, kurių nereikėjo. Nes jų tiesiog nemėgsti arba  jie netiko prie kitų. O jei buvo nerealus pasirinkimas – susidaryt sąrašą kitam kartui!
  2. Rankinio bagažo svorio apribojimas yra geriausias stilistas! Bezmėnas turi būt visada šalia. Sverti ir atsisakyti :)
  3. Net nebandyti pakeist savo stiliaus – jei mėgsti sukneles, tai jas ir dėk, užuot  save prievartavus racionaliais “ …bet juk šortai daug patogiau.“ OK, vieni šortai. Ne balti. Ir 5 suknelės.
  4. Yra nepakeičiamų drabužių ar avalynės, skirtų tik atostogoms ir kelionėms. Imti ir negalvoti.
  5. “O kas, jeigu….“- pamiršk.  Nelipi į kalnus, neturi ruoštis pusmetį apgalvodama visus įmanomus kritinius momentus. Viskas bus gerai.
  6. Idealu, jei lagamine yra kokios 3 spalvos ir mažai margumo. Juoda (tamsiai mėlyna- kas kam)  ir balta – by default, plius  smėlis, raudona, pilka, aukso ar  net varlės žalia – jei tik geriausiai  su ja atrodai.
  7. Matuotis visus derinius – ką galima su kuo kaip ir kitaip. Jei bliuzė dera tik prie vieno sijono ar kelnių – lauk.
  8. Idealu jei viskas sluoksniuojasi – vienas ant kito – ir šilta,  ir variacijos. Vyrai turbūt  nesupras ir trijų marškinėlių nesivilks …O mes ką, mes laisvai galim:)
  9. Padaryti būtina  reitingų eksperimentą išklojus visus pasirinktus skudurėlius: ką pirmiausiai ir dažniausiai imti norėtųsi? Kas neįėjo į tą Top-kažkiek, atiduot mamai arba palikt Lietuvos paežerių podiumams.
  10. Nebūtinai kelionių drabužiai  turi būti kažin kokių  aukštų technologijų rezultatas, jie gali glamžytis, bet kilniai :) O jei labiau glamžosi – pakabinti duše išsilygins. Jei neišsilygina tokiu būdu – palikt namie.
  11. Šilkas su elastanu ar tiesiog šilkas yra nuostabus audinys – lengvas, natūralus, o lagamine dvi suknelės užima mažiau vietos nei apatinių komplektas.
  12. Drabužius galima skalbti!!! Jei ką:)
  13. Atsipalaiduok. Pamirši maudymosi kostiumėlį ar kažką svarbaus – turėsi legalų leidimą eiti apsipirkti.
  14. Poilsinės atostogos – labai užtarnautas laikas, ir nors važiuoji savaitei už mėnesio algą, turi ir jaustis lyg gali TAI sau leisti be pastangų. Gražiai atrodyti irgi.
  15. Ir skrybėlė!  Iš toli matyti, minioje nepasimesi ir būsi atrasta; galva nekaista, vėjui nupūtus skrybėlę lengva užmegzti lengvabūdiškas pažintis; lengva slėptis po skrybėlės kraštais kai nori būti nepastebėta; atrodai atsainiai elegantiška net su šortais, o su suknele žudančiai gerai.

skybele

P.S. Man labai įdomu ko ir kiek per daug įsidėjau šį kartą :)

KLAUSAU ĮDĖMIAI, KĄ JŪS GALVOJAT. Rašykit!

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Create a website or blog at WordPress.com | Sukūrė: Anders Noren

Aukštyn ↑